Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retro portál, blog képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Retro portál, blog - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Retro portál, blog
Keresés
Találatok száma - 7 db
Mr Retro

Mr Retro

"Retrógeneráció vagyunk, a hetvenes-nyolcvanas évek gyártmányai. Trendik vagyunk, akár a nyelvöltögető kutyás persely. Csuklónkban a mozdulat, amivel kisgyerekként leválasztottuk a Pilóta kekszről a világos ostyát, remélve, hogy nem marad azon felén a töltelék, hanem a kakaósra ragad. Halljuk még az Utasellátó csoki celofánjának, zörgését meg azt is, ahogy hengerpénztárcáinkban ide-oda vándoroltak az ezüstszínű egyforintosok meg az aranyszínű kettesek. Felrémlik olykor, ahogy fehér alapon pirossal népi motívumok indulnak el két madár csőréből és indáznak, bontakoznak egyre felfelé, jellegzetes magyar dallamra. Amikor részegen és cikisen énekelünk, akkor egy Kispál meg egy Nirvana közé simán becsúszik olykor egy-egy Süsü vagy Füles Mackó és ha valaki elakad a szövegben, van, aki folytatni tudja, az fix."

Retro A Trendetlen

Retro A Trendetlen

Ez a Retro, nem nosztalgia. Trendetlen tárgyak és programok. Design és Tech. Kultúra és Stílus. Nemcsak fanoknak és sznoboknak. A trendek jönnek és mennek. De a stílus örök. A divat azt diktálná, hogy kövesd. Az ízlésed azt súgja, hogy van élet az aktuális plázadivaton túl. Ez a blog oda kalauzol, ahol a giccs véget ér és ahol a stílus kezdődik.

Retró eOldal

Retró eOldal

Minden ami régi, régen történt, szóval minden ami retró. Mutasd meg gyermekeidnek is milyen volt régen az esti mese, a tévé hiradó, a vetélkedők, a reklámok, a humor (Hofi), a tévé torna és minden más...

retro-vintage blog

retro-vintage blog

Megszállottan érdekel minden, ami a múlt évszázad egyes évtizedeire volt jellemző (divat, zene, lakberendezés, stb.). Napjaim egy részét ezen kincsek felkutatására fordítom és igyekszem minél több felfedezésemről beszámolni nektek.

Retronóm

Retronóm

Nyílt tartalmú, közösség által fejlesztett gyűjtemény. A Retronóm mindennapok vizuális objektumainak gyűjtésével foglalkozik. Elveszett vagy elveszettnek vélt tárgyak, épületek, emlékek, stb. (objektumok) felkutatására, az ehhez kapcsoló információk megmentésére szakosodott.

Retropresso

Retropresso

A Retropresso egy magángyűjteményt mutat be. Olyat, amely gyűjtése a 70-es évek végén kezdődött és a 90-es évek elején fejeződött be. A blogon nincsenek aukciókon vásárolt tárgyak, az internetről fél év alatt összeszedett gyűjtemények. Csak olyan tárgyak szerepelnek, főleg a 80-as évekből, amelyek már akkor a blogger tulajdonában voltak és megőrizte azokat. Fényképek, leírások és a hozzájuk kötődő személyes érzések. Ez jellemzi a Retropresso-t, ahol nem fontos órákat tölteni, elég beugrani és egyet kortyolni a múltból.

Veterán blogok

Veterán blogok

A Veterán fórumon bárki szabadon indíthat saját blogot, természetesen az oldal témájához valami módon illeszkedő bejegyzésekkel. Olvashatsz az oldalon többek között harminc éves Lamborghiniről, design fűnyíróról érdekes márkatörténetekről, vagy nosztalgia versenyekről, aukciókról a nagyvilágból. Érdemes hetente visszalátogatnod!

Tuti menü