Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retró járművek képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Retró járművek - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Retró járművek
Keresés
Találatok száma - 20 db
 Simson Star

Simson Star

A honlapon megtalálható a Simson Star márka kedvelőinek egy Danuvia motor felújításának története, a felújítás ütemében készített képekkel. Egy 1960 - as kiadású Danuvia 125 motor teljes felújítása követhető végig, a tervezett befejezés és a cél, egy OT rendszám. A motor üzemképes állapotban lett vásárolva, de teljesen darabokra lesz szedve, és a rossz, működésképtelen alkatrészek cseréjével, a különböző kiegészítők krómozásával, polírozásásával, valamint a motor újrafényezésével, és csíkozásával remélhetőleg újra eredeti fényében fog pompázni.

Bogárjavítás

Bogárjavítás

VW bogárhátú személygépkocsik, buszok teljes körű szervizelése, fék, futómű, motor, elektromos rendszer, karosszéria, fényezés, kárpitozás. VW bogárhátú teljes felújítása, alkatrész beszerzéssel is: új vagy bontott alkatrészek. Vizsgáztatás, zöldkártya, biztosítás és eredetiség vizsgálat.

Danuvia 125

Danuvia 125

A fórumon ismerkedhetsz, tapasztalatokat cserélhetsz Danuvia tulajdonosokkal, illetve alkatrészeket kereshetsz - kínálhatsz megvételre vagy eladásra, a Vásártér menüpotban pedig még több alkatrészek és motorok találhatóak. A Képtár menüpontban különböző almappákban veterán rendezvények, túrák, találkozók fényképei vannak folyamatosan feltöltve. Valamint Danuvia motorfelújításról készült képek.

Elveszett sínek

Elveszett sínek

A címet látva sokan bizonyára értetlenkednek: hogyan veszhetnek el sínek? Nos, úgy tűnik, Budapesten elég könnyen! Az oldal a főváros megszűnt villamosvonalaival foglalkozik, ezeket nevezem én - némi eufemizmussal - elvesztett vágányoknak. Sajnos, sok van belőlük. Sőt, a róluk készített listát végignézve akár el is csodálkozhatunk azon, hogy egyátalán maradt még villamos a városban! Ami kicsit vígasztalhatja az emlékgyűjtögető életmódot folytató villamosmániást, az maximum az, hogy tárgyi emlékek, maradványok is bőven vannak - az eltűnt vonalak nyomai sokszor még a XXI. században is felismerhetőek! Ezeket az apró nyomokat: felsővezetéktartó kampókat, oszlopokat, a sínek nyomát jelző kockaköveket vagy aszfaltcsíkokat követve fogjuk bejárni a várost, közben talán kicsit közelebb kerülve az elmúlt százhúsz év történelméhez is.

FIAT 850 Klub

FIAT 850 Klub

A FIAT 850 Klub Magyarország célja a Klubtagok, ezen belül is kiemelten a FIAT 850 típusú gépkocsival rendelkezők segítése. A segítségnyújtás alapvető formája a veterán korú járművek fenntartásában, karbantartásában nyújtott segítség, de ezzel egyidejűleg a baráti kapcsolatok kialakulását is segítjük minden rendelkezésre álló eszközzel. Őszintén hiszünk benne, hogy az emberi kapcsolatok, a közösség kialakításával és ápolásával a mindennapi élet, ezen belül a "veteránozás" minősége is magasabb szintre emelkedik.

Fóti motorbarátok köre

Fóti motorbarátok köre

A Fóti Motorbarátok Köre 1995. februárjában alakult egy együtt motorozó baráti társaságból a visegrádi veteránversenyek hatására. Azon év július 28.-án a Pest Megyei Bíróság az 1989.. évi II. tv. 4. §.-ának /1/ bekezdése alá tartozó társadalmi szervezetként, a TE 133/95 szám alatt nyilvántartásba vette és bejegyezte. Alakuló létszám 11 fo. Elnök: Figler Albert. Céljaink között kiemelten szerepel a közlekedési kultúra és ismeretek fejlesztése, technikai történelmünk megorzése, veterán jármuvek restaurálása és oldtimer események szervezése.

Izs motorkerékpárok

Izs motorkerékpárok

A Szovjetunióban a fejlett ipari világhoz képest jó harminc évvel lemaradva kezdődött meg a motorkerékpárgyártás. Néhány hamvába holt kísérlettől eltekintve Izsevszkben hozták létre az első tervezőirodát és gyárat, ahol elkészítettek két darab, hosszanti főtengelyes, tehát keresztben elhelyezett V-kéthengeres, 1200 köbcentiméteres, 24 lóerős, négyütemű blokkal hajtott, lemezvázas és kardánhajtásos prototípust Izs-1 és Izs-2 néven. A Vlagyimir Mozsarov főkonstruktőr nevével fémjelzett motorok különlegessége volt, hogy a vázszerkezet alsó része egyben hangtompítóként is szolgált. Később elkészült az Izs-3-as, a korabeli Neander-hez hasonló motorkerékpár prototípusa, valamint az Izs-4 és Izs-5 jelzésű, könnyű kismotorok próbapéldánya is, de a fentiek közül egyik sem nem érte meg a szériagyártást. ...

Motomaniastore

Motomaniastore

A motománia vintage és klasszikus motorkerékpárokat és alkatrészeket ajánl a vásárlói részére. A bemutatótermünk mellett rendelkezünk egy jól felszerelt gépműhellyel ahol alkatrészek gyártását végezzük. Igyekszünk azokra a gépekre koncentrálni, amelyek különlegesek és magas színvonalat képviselnek. Célunk kiszolgálni azon vásárlók igényeit, akiket már megcsapott az öreg benzin szaga, és érdeklődnek az igazi ritkaságok iránt. Több tízéves tapasztalatunk garancia a vásárlóink részére.

MUDIK

MUDIK

A MUDIK egy mozaikszó, a Magyar Ural Dnepr Izs Klub szavak rövidítése. Ezen szavakat egymásután olvasva egyesületünk nevét kapjuk, mely név igyekszik tájékoztatni olvasóját az egyesület céljáról: Szovjet motortulajdonos honfitársainkat szeretnék egy nem túl szigorú egyesületbe tömöríteni.

Hirdetés
Öreg motoros

Öreg motoros

1975-ben édesapám vásárolt egy MZ TS 125 motorkerékpárt. Amikor haza ért vele a boltból, akkumulátor híján csak betolással lehetett elindítani. Mivel dombtetőn laktunk, ez a művelet nem követelt komoly fizikai erőt, így én lettem az önindító. Ez volt az első motoros élményem. Természetesen a történetnek nem lett vége. ...

Pannónia alkatrészek

Pannónia alkatrészek

Motor alkatrész választékunkban a motorok működéséhez elengedhetetlen termékek mellett számos olyan kiegészítő is szerepel, amivel kényelmesebbé, biztonságosabbá vagy élménydúsabbá tehető a motorozás. Így vásárolhat tőlünk például hengerfejet vagy kipufogót, de díszítőelemeket, bukósisakot vagy kesztyűket is. Kínálatunk összeállításakor nemcsak a nagymotorosokra gondoltunk, webáruházunkban robogó alkatrész is beszerezhető. Ha 20 000 forint feletti értékben rendel, a házhozszállítást mi álljuk. Nézzen körül nálunk!

Régi járművek Egyesülete

Régi járművek Egyesülete

Itt Észak-Magyarországon, ezen a gyönyörű vidéken - egymástól függetlenül - többünkben is felmerült az igény egy veterán autós, motoros klub létrehozására. Ám évekig csak hírből ismertük egymást. Aztán egyszercsak a hírből ismeretség, az ismeretségből barátság lett, és 2000-ben megszületett az Egri Veterán Autós Motoros Klub, mely 2003-ban nevét Régi járművek Egri Egyesülete névre változtatta. A "veteránosok" érthetően nagy büszkeséggel mutatják meg járműveiket az érdeklődőknek. Ezért már az első évünkben találkozót szerveztünk. A rendezvény sikere újabb és újabb találkozó megszervezésére ösztönzött minket. Reméljük még hosszú ideig sikerül megőrizni a lelkesedést, és évről-évre összehozni a régi járművek szerelmeseit.

Retro Rally

Retro Rally

A Retro Rally futam életre hívásának célja a retro érzés táplálása. Mára már történelemmé vált, hogy egy szép nap jött a peresztrojka és az új idők szele... Emlékszel? Gorbacsov elvtárs még jó ideig maradt, ám kezdtek eltünedezni a keleti tömb gyártói, melyek a változással szembe mentek. Ennek köszönhetően manapság tágra nyílt szemekkel bámulják meg az emberek azt, ami valaha általános volt.

Rükverc

Rükverc

Nagyon szép Old Timer portál. Érdekes egyedi cikkek, eseménynaptár, hirdetések, letöltések találhatóak az oldalon. A rükverc.hu nonprofit, független más online és offline magazintól, néhány lelkes "amatőr" hozta létre értékmegőrző céllal.

Veterán Apró

Veterán Apró

Ingyenes - "veterános" - apróhirdető oldal sok 50-es, 60-as és 70-es évek járműveivel. Autók, motorok, alkatrészek és jármű kiegészítők találhatóak strukturált kategóriákba rendezve a Veterán Apró hasábjain.

Veterán Autócsodák

Veterán Autócsodák

Veterán Autócsodák. Az 50-es, 60-as, 70-es évek Veterán Autócsodái. Ingyenes, regisztrációmentes veterán autó hirdetések. Sok-sok cikk, érdekességek és természetesen sok eladó retró jármű é elsősorban autó - hirdetése.

Veterán fórum

Veterán fórum

Veterán autók és motorok ápolásával, javításával, veterán klubok eseményeivel foglalkozó fórum. A tartalmat nem korlátozzuk le néhány márkára, így minden hazai veteránbarátot szívesen látunk a közösségünkben!

Tuti menü