Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retró hangulat képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Retró hangulat - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Retró hangulat
Keresés
Találatok száma - 8 db
Dohánymúzeum

Dohánymúzeum

Átfogó magyar dohányzástörténeti oldal. Saját, több mint 1550 darabos gyűjteményem bemutatása: megszűnt, régi magyar cigaretták, szivarok, fogyasztási dohányok a századfordulótól napjainkig. Több mint 4700 kép idézi a múltat, emellett olvashatnak írói véleményeket, dohányos témájú verseket, novellákat, múltbéli illemszabályokat. A lényeget összefoglaló, tömör, de érdekes leírásban mutatom be magát a dohány növényt, a dohányzás elterjedését és a dohányzás magyarországi történetét. Rengeteg régi reklámplakát, számolócédula, dohányzással kapcsolatos képeslap is megtalálható az oldalon. Korabeli újságcikkek, mi több filmhíradó felvételek között is lehet böngészni. Nagyjából havonta újabb és újabb termékleírást, vagy valami kiemelt témát olvashatnak a címoldalon. A gyűjteményben felesleges vagy duplán szereplő darabok megvásárolhatók. Szeretettel várom a kérdéseket, javaslatokat, saját emlékeket. Jó emlékezést kívánok mindenkinek!

Egy legenda születése - Volvo Amazon

Egy legenda születése - Volvo Amazon

A Volvók nem rozsdásodnak, mert svédacélból készülnek - mondták régen a bennfentesek. Ez a féligazság éppen az Amazon típusnál eresztett gyökereket a köztudatba - egy ilyen autót mutat be Csikós Zsolt, végigjárva a modell történetét is.

Egykor

Egykor

Sok a régi képeslapod? Egy rakat fényképed van a padláson a századelejéből vagy a 60-as évekből? Itt a lehetőség, hogy ezek a képek ne a szemétben, hanem az interneten végezzék, hogy ezáltal mások is láthassák kincseid. Az Eredményhirdetés hétfőnként a retronom tv-n! "egykor" az elmúlt korok magyar épületeinek, helyeinek összegyűjtését tűzte ki célul, ezért minden héten új témát ad a régi korok szerelmeseinek. A legjobb gyűjtőket különleges jutalommal díjazzuk. A témák és díjak hétről-hétre változnak, ezért érdemes figyelni a játékainkat. Hétfőn indul, és vasárnap éjfélkor zár a hol volt, hol nem volt... játék.

Ezermester

Ezermester

Célunk az Ezermester régi lapszámainak, cikkeinek és az abban foglal értékes tudás megőrzése. A lelkes scannelőknek és digitalizálóknak köszönhetően az Ezermester összes lapszáma elérhető digitális (DjVu) formátumban. A cikkek címkézése (kategorizálása) azonban igen nagy munka. Az Ezermester Oldtimer egy közösségi alapon működő weboldal, ahol a felhasználók szerkeszthetik tartalmakat.

Filmmúzeum

Filmmúzeum

A Filmmúzeum a kezdetektől küldetésének tekinti az archív filmfelvételek gyűjtését és főként közzétételét a széles nyilvánosság számára. Mozitól a retró 'hómvideókig' mindent megkapsz, ha a Filmmúzeum Televízió csatornájára kattintasz.

Magyar reklámok

Magyar reklámok

Vigyorgo99: Minden ami humoros A 80-as évek magyar televizió reklámjainak bőséges gyűjteménye: - Hurka - Casco - Skála - Minim - Márka - OTP - Pécsi kesztyű - Lottó - S modell - Műanyag - Munka ruha - Traubi

Régiújságok

Régiújságok

A "régiujságok" oldal régi idők újságjainak gyűjtőhelye. Böngésszen kedvére eddig összegyűjtött tartalmunkból, és várjuk a régi 50-60-70-80-90-es évek újságaiból azokat a cikkeket digitális formátumba amit szívesen megosztanának az Olvasókkal.

Szoborpark

Szoborpark

A parkban 42 nagyméretű, egykori köztéri szobor látható az 1945-1989 közötti kommunista politikai rendszer időszakából. Megtekinthető többek között a "Magyar-szovjet barátság" és a "Felszabadulás" allegorikus emlékműve, munkásmozgalmi személyiségek és a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, valamint több gigantikus alkotás. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és sok más, "kommunista hős" emlékműve.

Tuti menü