Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művészet képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Művészet - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Művészet
Keresés
Találatok száma - 6 db
Andy Warhol

Andy Warhol

Andy Warhol az amerikai popkultúra egyik legnagyobb alakja. Szülei a magyarországi Mezőlaborcból (szl. Medzilaborce), (ma: Kelet-Szlovákia) vándoroltak ki Amerikába. Andy munkássága során tökéletesen elsajátította a mechanikus reprodukció eljárásának fortélyait, és maga is kidolgozott saját technikákat. Az 1950-es évek végén már rendszeresen kiállított. 1960-ban újságokból és képregényekből készített festménysorozatot. 1963-ban filmezni kezdett. Warhol így nyilatkozott a mozgóképeiről: Én szeretem az unalmas dolgokat. Az is szórakoztat, ha csak ülök, és kifelé bámulok az ablakon. Csak idő kérdése. Mindig lehet látni embereket, akik folyton az ablakból bámészkodnak. És ha nem az ablakból mozizom, akkor egy üzletben ülök, és onnan figyelem az utcát. A film számomra nem más, mint az időtöltés egyik módja.

AntikWeb.hu, antikvitás vadászterület.

AntikWeb.hu, antikvitás vadászterület.

AntikWeb.hu Régiségek Műtárgyak hirdetések! Antikweb.hu Töltsd fel az eladó régiségeid! Nemesfém. Kovácsoltvas bútor, Porcelán, Üveg, Kerámia Régi könyv, bélyeg. Numizmatika, Antik hangszer lámpa csillár. Régi bútorok. Fegyver, Szobor faragvány. Régi órák. Minden új regisztrálónak 1000Ft bónuszt írunk jóvá a számláján. Az összeg felhasználható hirdetések kiemeléséhez, vagy bannerek megjelenítéséhez.

Lopakodó retró

Lopakodó retró

... Amit a falakon látunk az viszont igazi retró realizmus. A retró látszólag, a formák, a közhelyek szintjén hasonlít valamire, pedig mindegyiktől különbözik. A retró nem alkot, nem teremt, és nem idéz, ezért is nehéz eligazodni korunk formái és ideológiái között. A retró alapvetően a felhasználás, a recycling filozófiáját vallja. Felhasználja a föld energiáit, felhasználja a művészet formáit és felhasználja az ideológiákat is, felhasználja, de nem törődik a következményekkel. A felhasználás során olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek egyébként nem kerülhetnének, sőt olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek nem is léteznek, tehát virtuálisak. Adorján Attila felfedezte világunkban a retró lopakodó filozófiáját, és nem csak felfedezte, hanem esztétikai értelemben folyamatosságot teremtett a szocialista realizmus, a hiperrealizmus (Kocsis Imre, Fehér László, Bernáthy Sándor) és korunk tulajdonságok nélkülisége, a retró között. Kísértet járja be Európát, a retró kísérlete.

Retro robot művészet

Retro robot művészet

Robotok fejlesztésével, programozásával kapcsolatos hírek, videók, könyv-, link-, cikkajánlók. Ebben a képgalériában néhány érdekes robot szerepel, melyek egyike sem működik, csupán jól néz ki. Verne még ilyesmiben gondolkodhatott.

Retro Színház Inotán

Retro Színház Inotán

2009 November 28.-án megnyitja kapuit az Inotai Retro Színház, a Bakonyi Erőmű Béke Művelődési Házában. A Pannon Várszínház, mely évek óta bérli, ám eddig főként raktárként és próbahelyszínként használta az épületet a jövőben a színház- és film- és képzőművészet remekeivel a 60-70-80-as évek életérzését kívánja megidézni a védetté nyilvánított épületben.

Skoda Történelem Festve

Skoda Történelem Festve

A Skoda, egy nagymúltú autógyár, és kifejezetten közel áll hozzám. Nem akarok a gyár történetébe belemenni, de 1905-ben készült el az első személyautó, a gyárat alapító Vaclav Laurin, és Vaclav Klement munkája. Mint akkortájt szokás volt, és a második világháborúig nagyjából így is maradt, elsősorban az arisztokráciának készítettek kocsikat. Kiváló minőségben, szép kivitelben, néha a kort megelőző technikával. 1925-ben vette át a gyárat az Emil Skoda által alapított Skoda Művek. Ekkor a Laurin-Klement a monarchia legnagyobb gyára volt. Emil Skoda 1900-ban meghalt, így soha nem tudhatta meg, hogy neve az egyik legnagyobb európai hagyományokkal rendelkező autómárkában él tovább, még napjainkban is. Laurin, és Klement urak (az igazi alapítók) a jelenlegi modellek luxusfelszereltségű verzióiban élnek tovább.

Tuti menü