Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mesék képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Mesék - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Mesék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Futrinka utca

Futrinka utca

Főnöki parancsra indítanunk kellett a Nagyapó című műsort, amelyben Nagyapó például elmagyarázta a gyerekeknek, hogyan megy be a házba a vízvezeték. Ez megint igen unalmas volt nekem. Kitaláltam, hogy legyen a Nagyapónak egy cicája: a Cicamica... Aztán becsempésztünk egy kutyát is: a Morzsit. Meg egy rongybabát, akit Nagyapó nyaralásból hazajövet hozott magával: a Böbe babát. S amikor megvolt a három figura, akkor jött az ötlet, kellene egy utca is, ahol lakhatnának, ők is, mások is. Akkor indult a Futrinka utca, havonta egyszer, fél órában. A bábokat Bródy Vera és Lévai Sándor tervezte.

Retro mesefilmek

Retro mesefilmek

'Kérlek segítsetek, amennyiben valaki rendelkezik bármilyen régi mesefilmmel, internetre feltölthető formátumban, kérem segítsen őket összegyűjteni, hogy itt a blogon megőrizhessük magunknak és utódainknak ezeket a felejthetetlen és annyi boldog pillanatot adott meséket. Köszönöm, és Jó szórakozást mindenkinek a filmekhez!'

Süsü

Süsü

Süsü - a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat főszereplője, amelynek forgatókönyvét Csukás István írta, a bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a szereplő hangját Bodrogi Gyula adta. A bábot Kemény Henrik, Pehartz Imre mozgatta. A dramaturg Takács Vera volt. Süsü, a "híres egyfejű", egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a sokfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak az egyetlen feje miatt. Mikor az apja elküldte Süsüt, hogy ölje meg az ellenségét, de Süsü inkább meggyógyította, a sárkánykirály mérgében kitagadta.

Tv Maci

Tv Maci

A 60-as és 70-es évek Tévé-maciját Köbert Tibor tervezte. "Az első bábfilmecskét a fogat mosó, majd ágyba bújó mackóról még házon belül készítették el Kende Márta és munkatársai. A kicsit bumfordi, zömök, szelíd képű macit egy ország szerette. Az új, színes TV-maci már korántsem örvend akkora népszerűségnek...."

Tuti menü