Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retro linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Retroline - The [6. oldal]
részletek »

Retro képes leírás: Retroline - The [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 119 db
Retroline

Retroline

A retroline oldalon megtalálhat mindent, ami az 50-, 60-, 70-es évek design-világának meghatározó termékei voltak. Cégünk foglalkozik régi lakberendezési tárgyak, használati eszközök, restaurálásával és értékesítésével, bérbeadásával, illetve vásárlásával.

Retronóm

Retronóm

Nyílt tartalmú, közösség által fejlesztett gyűjtemény. A Retronóm mindennapok vizuális objektumainak gyűjtésével foglalkozik. Elveszett vagy elveszettnek vélt tárgyak, épületek, emlékek, stb. (objektumok) felkutatására, az ehhez kapcsoló információk megmentésére szakosodott.

Retropresso

Retropresso

A Retropresso egy magángyűjteményt mutat be. Olyat, amely gyűjtése a 70-es évek végén kezdődött és a 90-es évek elején fejeződött be. A blogon nincsenek aukciókon vásárolt tárgyak, az internetről fél év alatt összeszedett gyűjtemények. Csak olyan tárgyak szerepelnek, főleg a 80-as évekből, amelyek már akkor a blogger tulajdonában voltak és megőrizte azokat. Fényképek, leírások és a hozzájuk kötődő személyes érzések. Ez jellemzi a Retropresso-t, ahol nem fontos órákat tölteni, elég beugrani és egyet kortyolni a múltból.

Retroruha

Retroruha

Retro ruhák és kiegészítők boltja. - Ruhák - Kalapok - Táskák - Lábbelik - Ékszerek - Napszemüvegek A kínált termékek fényképei megtekinthetők a hivatkozott weboldalon. Nagykőrösi úti piacon hátsó körfal 41

Rubik kocka játékbolt

Rubik kocka játékbolt

Világszerte ismert Rubik kocka, Rubik mirror, Rubik 360 vásárlás akciós áron. Játékboltunkban kaphatóak az összes Rubik játékok raktárról. Vásároljon különleges alkalmakra, gyereknapra, karácsonyra, születésnapra RUBIK játékokat.A bűvös kocka 1980-as évektől az egyik legelterjedtebb fejtörő, logikai játék. Évről évre rukkol elő valami újdonsággal Rubik Ernő, nemrég nagy sikert aratott a Rubik 360 játékával, mely inkább az ügyesség és a fizika játéka.

Rükverc

Rükverc

Nagyon szép Old Timer portál. Érdekes egyedi cikkek, eseménynaptár, hirdetések, letöltések találhatóak az oldalon. A rükverc.hu nonprofit, független más online és offline magazintól, néhány lelkes "amatőr" hozta létre értékmegőrző céllal.

Senior és Méta szabadidőruha

Senior és Méta szabadidőruha

A '80-as évek legnagyobb szabadidőruha márkái a Senior és a Méta újra kaphatók. A retro hangulatot ötvözték a mai divattal. A ruhákat eredeti fazonokon kívül magyar tervezők készítették. Az alapfazon és az alapanyag is a korabeli melegítőknek megfelelő. Stílusinfó, fotópályázat és egyedi kedvezmények is vannak webáruházukban.

Skoda Történelem Festve

Skoda Történelem Festve

A Skoda, egy nagymúltú autógyár, és kifejezetten közel áll hozzám. Nem akarok a gyár történetébe belemenni, de 1905-ben készült el az első személyautó, a gyárat alapító Vaclav Laurin, és Vaclav Klement munkája. Mint akkortájt szokás volt, és a második világháborúig nagyjából így is maradt, elsősorban az arisztokráciának készítettek kocsikat. Kiváló minőségben, szép kivitelben, néha a kort megelőző technikával. 1925-ben vette át a gyárat az Emil Skoda által alapított Skoda Művek. Ekkor a Laurin-Klement a monarchia legnagyobb gyára volt. Emil Skoda 1900-ban meghalt, így soha nem tudhatta meg, hogy neve az egyik legnagyobb európai hagyományokkal rendelkező autómárkában él tovább, még napjainkban is. Laurin, és Klement urak (az igazi alapítók) a jelenlegi modellek luxusfelszereltségű verzióiban élnek tovább.

Stream Audio lemezjátszó

Stream Audio lemezjátszó

Korszerűsítené a házimozi szettjét? Tanácstalan, hogy félvezetős vagy csöves erősítőt válasszon? Netán a fekvő és az álló hangfal között nehéz a döntés? Vagy audiophile lemezjátszót, HiFi hangfalat keres? Ez esetben a legjobb helyen jár, mert a csúcsminőségi műszaki berendezéseket forgalmazó Stream Audio Kft. kínálatában mindent megtalál, legyen az első osztályú hangsugárzó vagy kifogástalan házimozi erősítő, hangfal, projektor. Jöjjön el budapesti bemutatótermünkbe, és próbálja ki high-end készülékeinket!

Hirdetés
Süsü

Süsü

Süsü - a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat főszereplője, amelynek forgatókönyvét Csukás István írta, a bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a szereplő hangját Bodrogi Gyula adta. A bábot Kemény Henrik, Pehartz Imre mozgatta. A dramaturg Takács Vera volt. Süsü, a "híres egyfejű", egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a sokfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak az egyetlen feje miatt. Mikor az apja elküldte Süsüt, hogy ölje meg az ellenségét, de Süsü inkább meggyógyította, a sárkánykirály mérgében kitagadta.

Számológép Blog

Számológép Blog

Ez itt Kalkulátorisztán, avagy egy blog számológépekről. Online és offline, egyszerű, tudományos, programozható, grafikus és mechanikus kalkulátorok - az abakusztól a számológépes órákig. A hivatkozott link a retró cimkével elátott bejyegyzésekre mutat.

Szimpla

Szimpla

A Szimpla 2001 októbere óta üzemel abból a célból hogy kiderüljön, lehet-e piaci alapon rétegkultúrát finanszírozni, kilátástalannak tűnő építkezéseket túlélni, kiegyensúlyozottan működő konyhát vinni, kertmoziban saját forgalmazású filmeket vetíteni, animációs filmfesztiválokat szervezni, meg ilyesmik. A válasz egyelőre: IGEN.

Szoborpark

Szoborpark

A parkban 42 nagyméretű, egykori köztéri szobor látható az 1945-1989 közötti kommunista politikai rendszer időszakából. Megtekinthető többek között a "Magyar-szovjet barátság" és a "Felszabadulás" allegorikus emlékműve, munkásmozgalmi személyiségek és a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, valamint több gigantikus alkotás. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és sok más, "kommunista hős" emlékműve.

Szóda

Szóda

Van minden, zene, haverok, sörözés, rövidezés, csocsózás, táncolás, Szóda. Szóda Kávézó és Mulató. Egy budapesti aprónak nem mondható hetedik kerületi szórakozóhely. (1075 Budapest, Wesselényi u. 18.)

Telefonmúzeum

Telefonmúzeum

A weboldal elsősorban a hazai gyártású készülékeket mutatja be. Már az 1900-as évek elejétől készültek telefonok hazánkban. Szeretnénk minél több telefont és dokumentumot nyilvánosságra hozni. Örömmel bemutatjuk az Ön telefonját is! Várjuk további készüléktulajdonosok jelentkezését.

The BlackBirds

The BlackBirds

Élő Beatles show korhű ruhákkal és hangszerekkel. Bálok, céges rendezvények, klubok, szabadtéri bulik alkalmával biztosítunk igényes zenét minden korosztály részére. A zenekar elképzelése - a 2004-es alakuláskor és azóta is -, hogy felidézze a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az eredeti hangszerek (Rickenbacker és Epiphone gitárok, Höfner basszusgitár) és a régi, csöves Fender erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Ez önmagában azonban kevés lenne: a megfelelő zenei felkészültség, a Beatles munkásságához való tiszteletteljes és alázatos viszonyulás, a Beatles és általában a zene szeretete az, ami eredetivé tehet egy ilyen produkciót. Az elegáns megjelenés, a korhű színpadi ruházat nem mímelés és utánzás: a fiúk ezzel is megtisztelik a Beatles emlékét, a BlackBirds közönségét, és persze magát az előadást is.

The Buddyguards

The Buddyguards

A zenekar 2010. január 10-én 14:11-kor alakult a Nyócker, Nap u. 33. sz. épület alagsorában, azzal szándékkal, hogy áldásos tevékenysége folytán terjessze hazánkban a Rock&oll egyik jeles úttörője, Charles Hardin Holley (Buddy Holly) munkásságát, aki idén lenne 74 éves. A műsorban a legismertebb és a koncerten leginkább működő dalai mellett feltűnik még a vele együtt repülőgépszerencsétlenségben elhunyt Ritchie Valens néhány szerzeménye is.

Tuti menü