Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retro linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Lopakodó - Öreg [3. oldal]
részletek »

Retro képes leírás: Lopakodó - Öreg [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 119 db
Lopakodó retró

Lopakodó retró

... Amit a falakon látunk az viszont igazi retró realizmus. A retró látszólag, a formák, a közhelyek szintjén hasonlít valamire, pedig mindegyiktől különbözik. A retró nem alkot, nem teremt, és nem idéz, ezért is nehéz eligazodni korunk formái és ideológiái között. A retró alapvetően a felhasználás, a recycling filozófiáját vallja. Felhasználja a föld energiáit, felhasználja a művészet formáit és felhasználja az ideológiákat is, felhasználja, de nem törődik a következményekkel. A felhasználás során olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek egyébként nem kerülhetnének, sőt olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek nem is léteznek, tehát virtuálisak. Adorján Attila felfedezte világunkban a retró lopakodó filozófiáját, és nem csak felfedezte, hanem esztétikai értelemben folyamatosságot teremtett a szocialista realizmus, a hiperrealizmus (Kocsis Imre, Fehér László, Bernáthy Sándor) és korunk tulajdonságok nélkülisége, a retró között. Kísértet járja be Európát, a retró kísérlete.

Machines

Machines

Retro computer portál: A gépek ismertetőin kívül lehetőség van korszerű (megújult) fórumozásra, hirek, cikkek olvasására-hozzászólására. És persze a beküldhető gyűjteményeket is szívesen várjuk. Reménykedünk abban, hogy ezzel a webporálal némiképp a gyűjtő társadalmat közelebb tudjuk hozni egymáshoz, hiszen minden meg van (lesz) hozzá..

Magyar reklámok

Magyar reklámok

Vigyorgo99: Minden ami humoros A 80-as évek magyar televizió reklámjainak bőséges gyűjteménye: - Hurka - Casco - Skála - Minim - Márka - OTP - Pécsi kesztyű - Lottó - S modell - Műanyag - Munka ruha - Traubi

Mahjong Játékok

Mahjong Játékok

A mahjongg-ot kínai dominónak is szokták nevezni. Nagyon tekintélyes múltra tekint vissza a játék. A Távol-Keleten a 1912-ig kizárólag az uralkodói házban ismerték, az ő bukásuk után vált ismertté szerte a világon, Európában és az USÁ-ban is. A mahjonng egy négyszemélyes logikai játék, mely leginkább a römihez hasonlítható. 144 darab kőnek vagy cserépnek nevezett elemből áll, melyek segítségével kell elérnünk a madzsongot. Website-unk azt tűzte ki küldetésül, hogy egy kiváló kollekcióba rendezze ezen logikai játék legszuperebb flash alapú verzióit.

Makettek

Makettek

Retroautók a keleti blokkból: Kéthetetnte megjenő magazin, melynek egy-egy számban egy modell, valamint: A gépkocsi létrejöttének története, Korábban nem publikált fotók, Érdekességek, Műszaki adatok, Történelmi összefüggések, Archív fotók találhatók.

Mario Játékok

Mario Játékok

Ki ne emlékezne a régi nagy sikerű mario játék ami szinte az összes játékplatformra megjelent. Itthon leginkább a nintendos verzió hódított és napjainkban leginkább flash játékok formájában lehet vele újrajátszani. A játék mindig nagyon népszerű, annak ellenére, hogy már több, mint éve készült belőle az első verzió.

Moncsicsi

Moncsicsi

A "babaarcú majmocska" figuráját egy bizonyos Sekiguchi úr alkotta meg 1974-ben, Japánban. Néhány év alatt a kis családi vállalkozás, a Sekiguchi Ltd. e termékével az európai és amerikai játékpiac meghatározó szereplőjévé vált, a gyermeki tekintetű kismajom a francia piacon KiKi-ként, angolszász nyelvterületen pedig Chic-a-boo néven vált ismertté. A figura szülőatyja, Sekiguchi úr európai tanulmányúton kereste a gyermekjátékok sikerének titkát, így ötvözte a Monchhichi alakjában a meghatóan őszinte tekintetű, szeplős és cumizó kisbaba arcát, a kellemes tapintású szőrös kismajom alakjával.

Motomaniastore

Motomaniastore

A motománia vintage és klasszikus motorkerékpárokat és alkatrészeket ajánl a vásárlói részére. A bemutatótermünk mellett rendelkezünk egy jól felszerelt gépműhellyel ahol alkatrészek gyártását végezzük. Igyekszünk azokra a gépekre koncentrálni, amelyek különlegesek és magas színvonalat képviselnek. Célunk kiszolgálni azon vásárlók igényeit, akiket már megcsapott az öreg benzin szaga, és érdeklődnek az igazi ritkaságok iránt. Több tízéves tapasztalatunk garancia a vásárlóink részére.

Mr Retro

Mr Retro

"Retrógeneráció vagyunk, a hetvenes-nyolcvanas évek gyártmányai. Trendik vagyunk, akár a nyelvöltögető kutyás persely. Csuklónkban a mozdulat, amivel kisgyerekként leválasztottuk a Pilóta kekszről a világos ostyát, remélve, hogy nem marad azon felén a töltelék, hanem a kakaósra ragad. Halljuk még az Utasellátó csoki celofánjának, zörgését meg azt is, ahogy hengerpénztárcáinkban ide-oda vándoroltak az ezüstszínű egyforintosok meg az aranyszínű kettesek. Felrémlik olykor, ahogy fehér alapon pirossal népi motívumok indulnak el két madár csőréből és indáznak, bontakoznak egyre felfelé, jellegzetes magyar dallamra. Amikor részegen és cikisen énekelünk, akkor egy Kispál meg egy Nirvana közé simán becsúszik olykor egy-egy Süsü vagy Füles Mackó és ha valaki elakad a szövegben, van, aki folytatni tudja, az fix."

Hirdetés
MUDIK

MUDIK

A MUDIK egy mozaikszó, a Magyar Ural Dnepr Izs Klub szavak rövidítése. Ezen szavakat egymásután olvasva egyesületünk nevét kapjuk, mely név igyekszik tájékoztatni olvasóját az egyesület céljáról: Szovjet motortulajdonos honfitársainkat szeretnék egy nem túl szigorú egyesületbe tömöríteni.

Mystery Gang

Mystery Gang

A Mystery Gang Rockabilly Trio 1998-ban alakult. Az '50-es évek közepének, végének garage, jungle és rockabilly zenéjét játsszák. Először csak olyan példaképeik bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash, Johnny Burnette, Billy Lee Riley, Eddie Cochran vagy Buddy Holly, majd egyre inkább a kevésbé ismert ínyencségek felé fordultak. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a Jungle Fever, mindhárom külföldi kiadó gondozásában. Az eltelt idő alatt nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem stílusuk is színesedett, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött még a garage és jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1300 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint például 2009. januárjában a Művészetek Palotája színpadján bemutatott Privát Buddy Holly Story.

Nosztalgia bolt

Nosztalgia bolt

Egy kis rock and roll, egy kis klasszikus pin up, egy kis vintage életérzés! Régi reklámok, patinás márkák, kultikus filmszínészek és retro design! Szoc-klór, a közelmúlt történelme, ikonikus italmárkák, szocreál autómárkák és vérbeli amerikai 66-os út életérzés motorokkal, chopperekkel és 70-es évekbeli izomautókkal.

Nosztalgia-Plakat

Nosztalgia-Plakat

Cégünk a Nosztalgia Plakát Bt. elsőként kezdte el importálni és forgalmazni régi fém reklámplakátok és képeslapok reprodukcióját nagykereskedelmi szinten. Az általunk értékesítésre kerülő termékeknek kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon. Jelenleg több mint 120 fajta motívummal rendelkezünk, köztük olyan nagy neves cégeknek is, mint Zwack Unicum és Törley. Az elmúlt öt évben termék skálánk is folyamatosan bővült, mint fémhőmérők, fémdobozok, fémhűtőmágnesek, faliórák, vekkerek, papírképeslapok, poszterek, minden a nosztalgia és a retró jegyében.

Oldies CD lemezbolt

Oldies CD lemezbolt

1992-ben nyílt meg a videon cd kft boltja Budapesten a Baross tér 9-ben. Mivel minden fajta zenei irányzattal foglalkoztunk, teljesen beleolvadtunk a budapesti üzletek szürke világába. Ekkor jött az ötlet, mivel számomra a legkedvesebb zenei irányzat az oldies zene volt, amely az ötvenes, a hatvanas valamint a hetvenes évek zenéit és előadóit tömörítette - Kell egy bolt ahol az emberek megtalálják a mára egy kicsit elfelejtett zenéket és előadókat..!!! A Rákóczi út közelsége, az egykori Ceglédi féle " lemezudvar " ahol magam is sokszor megfordultam adta azt az ötletet, hogy egy kicsit tovább vigyem ezt a legendát. A bolt neve innen kezdve "Cd- lemezudvar" lett. Nálunk az oldies műfaj kedvelői megtalálják mind azt amit keresnek, de vannak olyan dolgok, melyek csak a személyes beszélgetések során kerülnek elő. A megfelelő szakértelem biztos garancia erre!!! Így alakult ki az a vevőkör amely már több mint tizenöt éve veszi igénybe elégedetten a szolgáltatásainkat. Mi még emberi hangon beszélünk a vevőkkel. Egyedi megrendelés Amerikából, Európából, Japánból valamint Ausztráliából. Természetesen miden kedves vevőt szeretettel várunk,a zenében nálunk nincsenek korlátok. Tegyen egy próbát velünk, hogy a zenében társak legyünk.

Oldies Pop Rock klip

Oldies Pop Rock klip

Oldies Pop Rock zenei video klipek a 60-as, 70-es, 80-as évekből. Azonnal megnézhető ingyenes videoklipek, a legnagyobb régi sztárok legjobb toplistás videoklipjei találhatók az oldalon a nagyobb videomegosztó oldalak linkjeivel. Több mint 1000 zenei klip A-tól Z-ig és a legújabb toplistás klipek a további tematikus oldalakon.

Otthon retró stílusban

Otthon retró stílusban

A retró visszapillantás a múltba, az 50-es 60-as, 70-es évek korszakára, mégis sokszor olyan futurisztikus, mintha egy űrbázison járnánk. Színessége, mozgalmassága, kerekded formái kifejezetten szerethetővé, emberközelivé teszik a rideg minimál után. Íme a stílus legjobb trükkjei.

Öreg motoros

Öreg motoros

1975-ben édesapám vásárolt egy MZ TS 125 motorkerékpárt. Amikor haza ért vele a boltból, akkumulátor híján csak betolással lehetett elindítani. Mivel dombtetőn laktunk, ez a művelet nem követelt komoly fizikai erőt, így én lettem az önindító. Ez volt az első motoros élményem. Természetesen a történetnek nem lett vége. ...

Tuti menü