Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zene képes leírás - Retro.tlap.hu
részletek »

Zene - Retro.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retro.tlap.hu » Zene
Keresés
Találatok száma - 12 db
Disco Feeling - retro disco élőben

Disco Feeling - retro disco élőben

Az élőzenének és a diszkónak is megvannak az előnyei és a hátrányai is. Arra gondoltunk, hogy a két előadásmódot úgy ötvözzük, hogy minnél több előny és minnél kevesebb hátrány maradjon. Az élőzenében van egy csoda, amit születésnek hívunk, az élő zene ott azon a helyen, abban a pillanatban születik meg, és a maga tökéletlenségében lesz csodálatos, egyszeri és megismételhetetlen. Az élőzrnénél nem előre fölvett zeneszámokat játszunk, hanem szabadon, kötötségek nélkül tudjuk követni a közönség hangulatát. Az énekesek változatosan és magas színvonalon reprezentálja a slágereket, miközben a közönséggel való folyamatos kontaktussal, konferálással fokozzák a hangulatot! A Disco Feeling műsorában a számok között nincs szünet a slágereket akár több órás szettekbe mixelve játszuk. Az est folyamán ritkán pihenünk, és ritkán szakítjuk félbe a táncot, folyamatos zenét biztosítunk, műsorunk változatos, széles zenei választékkal, rengeteg zenei állománnyal rendelkezünk, így akár egész éjszaka bármilyen zene is szólhat, maximális minőségben.

FG-4

FG-4

Illés - Fonográf emlékzenekar, a magyar nemzeti kultúrális örökség része élőben, az Illés együttes ajánlásával: 1973-ban a legendás Illés együttessel megszűntek az évekig oly sikeres és látogatott Illés Klubok is. 2005-ben két régi Illés rajongó, Gittinger Tibor és Hegedűs László vezetésével újra életre keltek a felejthetetlen esték az FMH Körtermében, igaz már nem a Kossuth díjas zenekar állandó közreműködésével. 2008-ban a Körtermet lebontják, így a továbbiakban a Fonó ad helyet a felejthetetlen összejöveteleknek. A klubesteket továbbra is rendszeresen látogatják az Illés és Fonográf együttes tagjai.

Gramofon Online

Gramofon Online

A gramofonra gondolva jó esetben is csak sistergő, recsegő lemezek és mélabús dalok jutnak eszünkbe. Ilyen távolságból eltűnik a huszadik század eleji szórakoztatóipar termésének sokszínűsége. Pedig a gramofonlemez - a filmhíradókkal együtt - a rádió előtti korszak internete. Modern és sikkes médium, ízlésformáló és közösségszervező eszköz, kultúra és buli egyszerre. Katonadalok, korszerű tánczenék, kuplék, humoros magánszámok, melankolikus versek, vallási énekek és népies műdalok festenek képet arról, hogyan múlatták idejüket és mulattak a Monarchia idején az iparoslegények, a bakák, a polgárok és szépasszonyok. Könnyek, pajzánság, tánc és áhítat, történelmi tragédiák és csacska szerelmek elevenednek meg a fekete korongokon.

Hungarian Beatles Supergroup

Hungarian Beatles Supergroup

Ki ne ismerné a Beatles-t? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mitöbb egyedüliként a történelem könyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, a Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és Angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örök ifjaknak.

Mystery Gang

Mystery Gang

A Mystery Gang Rockabilly Trio 1998-ban alakult. Az '50-es évek közepének, végének garage, jungle és rockabilly zenéjét játsszák. Először csak olyan példaképeik bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash, Johnny Burnette, Billy Lee Riley, Eddie Cochran vagy Buddy Holly, majd egyre inkább a kevésbé ismert ínyencségek felé fordultak. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a Jungle Fever, mindhárom külföldi kiadó gondozásában. Az eltelt idő alatt nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem stílusuk is színesedett, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött még a garage és jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1300 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint például 2009. januárjában a Művészetek Palotája színpadján bemutatott Privát Buddy Holly Story.

Oldies CD lemezbolt

Oldies CD lemezbolt

1992-ben nyílt meg a videon cd kft boltja Budapesten a Baross tér 9-ben. Mivel minden fajta zenei irányzattal foglalkoztunk, teljesen beleolvadtunk a budapesti üzletek szürke világába. Ekkor jött az ötlet, mivel számomra a legkedvesebb zenei irányzat az oldies zene volt, amely az ötvenes, a hatvanas valamint a hetvenes évek zenéit és előadóit tömörítette - Kell egy bolt ahol az emberek megtalálják a mára egy kicsit elfelejtett zenéket és előadókat..!!! A Rákóczi út közelsége, az egykori Ceglédi féle " lemezudvar " ahol magam is sokszor megfordultam adta azt az ötletet, hogy egy kicsit tovább vigyem ezt a legendát. A bolt neve innen kezdve "Cd- lemezudvar" lett. Nálunk az oldies műfaj kedvelői megtalálják mind azt amit keresnek, de vannak olyan dolgok, melyek csak a személyes beszélgetések során kerülnek elő. A megfelelő szakértelem biztos garancia erre!!! Így alakult ki az a vevőkör amely már több mint tizenöt éve veszi igénybe elégedetten a szolgáltatásainkat. Mi még emberi hangon beszélünk a vevőkkel. Egyedi megrendelés Amerikából, Európából, Japánból valamint Ausztráliából. Természetesen miden kedves vevőt szeretettel várunk,a zenében nálunk nincsenek korlátok. Tegyen egy próbát velünk, hogy a zenében társak legyünk.

Oldies Pop Rock klip

Oldies Pop Rock klip

Oldies Pop Rock zenei video klipek a 60-as, 70-es, 80-as évekből. Azonnal megnézhető ingyenes videoklipek, a legnagyobb régi sztárok legjobb toplistás videoklipjei találhatók az oldalon a nagyobb videomegosztó oldalak linkjeivel. Több mint 1000 zenei klip A-tól Z-ig és a legújabb toplistás klipek a további tematikus oldalakon.

Retró Rádió

Retró Rádió

A Retró Rádió azért jött létre, hogy a nap 24 órájában kiszolgálja a nosztalgiára éheseket, az örökké fiatalokat, a nem is olyan régmúlt zenei világát magukénak valló hallgatókat. Hiányt pótol, mert végre van egy médium, amely az igényes zenéket szerető nagyközönség igényeit kívánja kielégíteni, és mindezt a kellemes emlékekhez fűződő gyöngéd érzésekre alapozva teszi.

Retro Zene

Retro Zene

Ingyenes retro zenék a 90s évekből. Idézzük fel a retro disco hangulatát. Rengeteg ingyenes zenékkel és videókkal várunk minden zene szerelmest. Michael Jackson, ABBA, Scooter, Vengaboys, ... mindenféle...

Hirdetés
The BlackBirds

The BlackBirds

Élő Beatles show korhű ruhákkal és hangszerekkel. Bálok, céges rendezvények, klubok, szabadtéri bulik alkalmával biztosítunk igényes zenét minden korosztály részére. A zenekar elképzelése - a 2004-es alakuláskor és azóta is -, hogy felidézze a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az eredeti hangszerek (Rickenbacker és Epiphone gitárok, Höfner basszusgitár) és a régi, csöves Fender erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Ez önmagában azonban kevés lenne: a megfelelő zenei felkészültség, a Beatles munkásságához való tiszteletteljes és alázatos viszonyulás, a Beatles és általában a zene szeretete az, ami eredetivé tehet egy ilyen produkciót. Az elegáns megjelenés, a korhű színpadi ruházat nem mímelés és utánzás: a fiúk ezzel is megtisztelik a Beatles emlékét, a BlackBirds közönségét, és persze magát az előadást is.

The Buddyguards

The Buddyguards

A zenekar 2010. január 10-én 14:11-kor alakult a Nyócker, Nap u. 33. sz. épület alagsorában, azzal szándékkal, hogy áldásos tevékenysége folytán terjessze hazánkban a Rock&oll egyik jeles úttörője, Charles Hardin Holley (Buddy Holly) munkásságát, aki idén lenne 74 éves. A műsorban a legismertebb és a koncerten leginkább működő dalai mellett feltűnik még a vele együtt repülőgépszerencsétlenségben elhunyt Ritchie Valens néhány szerzeménye is.

www.retroband2010.hu

www.retroband2010.hu

A Retroband billentyű, gitár, basszusgitár, dob két énekes lány felállásban játszik széles repertoárból. Honlapunkon találhatsz képgalériát, ismertetőt eddigi bulijainkról, valamint műsort, ami hétről-hétre frissül. Ízelítőül néhány előadó, akiktől játszunk: Abba, Bangles, Bananarama, John Lennon, Eagles, Beatles, Illés, Koncz Zsuzsa, Katona Klári, Charlie, Bikini, Beatrice stb. Referencia: Faszén fesztivál Tatabánya.

Tuti menü